Voor professionals

PDF Print

Het aanbod van EVA vzw voor food professionals

Consults voor grootkeukens en cateraars

Misschien merk je in je resto nog niet zo'n grote afname van vegetarische gerechten, maar geloof ons: met de komst van acties zoals Donderdag Veggiedag kan daar snel verandering in komen! De afname van de vegetarische gerechten kan dan oplopen tot 60 en zelfs 90 procent. Als grootkeukenkok is het dan zaak om al vóór de lancering van de actie overweg te kunnen met vegetarische producten en gerechten. Want het hoeft echt niet bij veggieburgers of Quorn te blijven.

EVA biedt grootkeukenmedewerkers een consult op maat aan, gegeven door een ervaren kok die weet wat het werk in een grootkeuken precies inhoudt.

Er wordt niet gekookt maar je krijgt veel inspiratie en recepten mee voor creatieve en haalbare vegetarische gerechten. En het blijft niet alleen bij uitleg, je proeft van mogelijke gerechtjes en je krijgt achteraf een verslag met tips op maat.

Prijs: € 450 excl. btw, incl. hapjes, de Veggie voor Grootkeuken Chefs-gids en vervoersonkosten.*
Duur: +/- anderhalf uur. Voorafgaand ontvang je een vragenlijst zodat we zo goed mogelijk de situatie in je keuken kunnen inschatten. Achteraf ontvang je een samenvattend verslag.
Benodigdheden: lokaal met beamer, geluid (en laptop), mogelijkheid om hapjes op te warmen (steamer, oven of microgolf)
Maximaal aantal deelnemers: 10 pers (vooral bedoeld voor keukenpersoneel!)**

*Voor het keukenpersoneel van individuele basis- en secundaire scholen die mee willen doen met Donderdag Veggiedag bieden wij een specifiek low-budget consult aan. Contacteer ons voor meer info.

**Dit consult kan ook voor verschillende keukens samen georganiseerd worden als professionele navorming. Er kan dan eventueel voor een attest van nascholing gezorgd worden en extra's zoals goodiebags met veggie producten.

 

Duurzaam koken, jaartraject voor grootkeukens

Bij EVA vzw zijn we dé experts als het over duurzame vegetarische voeding gaat. Maar naast het invoeren van meer vegetarische maaltijden en het verminderen van de vleesporties kan je voor nog heel wat andere mogelijkheden kiezen om de keuken te verduurzamen. Denk maar aan het verminderen van verpakkingsafval, kiezen voor biologische en fair-trade producten, lokaal- en seizoensgebonden koken, ...

Keukens die voor het volledig gamma aan duurzaamheidsaspecten willen gaan, kunnen hiervoor beroep doen op onze collega's van Vredeseilanden. Zij bieden een jaartraject aan waar ook de EVA workshop en info over Donderdag Veggiedag in zijn opgenomen. Contacteer ons voor meer info.

 

Advies en recepten op maat

Keukens die meedoen met Donderdag Veggiedag kunnen bij EVA gratis terecht voor informatie, tips, inspiratie en tricks.

Maar, het kan ook voorkomen dat je nood hebt aan een meer uitgebreid advies. Ook dan helpen wij je graag verder! Indien hier opzoekingswerk of het maken van recepturen bij gepaard gaat, dan vragen wij hiervoor een vergoeding van € 60/uur (excl. btw).

 

Workshops en consults voor de horeca

EVA heeft onder andere in samenwerking met Horeca Vlaanderen al heel wat workshops verzorgd voor horecaprofessionals. De workshops worden gegeven door gediplomeerde koks met jarenlange ervaring in de vegetarische keuken. De deelnemers krijgen heel wat achtergrondinfo, maken kennis met nieuwe producten en gaan naar huis met een receptenbundel.

Prijs, duur, benodigdheden, maximaal aantal deelnemers: worden bepaald op maat.

*De workshop kan ook plaatsvinden bij EVA zelf. Het EVA kantoor - uitgerust met een aangename keuken geschikt voor twaalf cursisten, zaal en presentatiemateriaal ligt in de Gentse binnenstad en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. De keuken wordt verhuurd aan zeer scherpe prijzen, vanaf €75 per dag.

 

Workshops en inhoudelijke lessen voor Hotel- en Bakkerijscholen

EVA biedt educatieve pakketten aan voor het onderwijs. Deze kunnen gegeven worden in combinatie met een kookworkshop. Voor meer info over ons aanbod naar het onderwijs kunt u contact opnemen met onze educatieve medewerker: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Banner